ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

ΤΣΙΛΙΛΗΣ - AΠΟΣΤΑΓΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ - ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ

Ίσως το πιο αρωματικό ελληνικό απόσταγμα. Παράγεται από την ελληνική, πλέον, ερυθρωπή ποικιλία σταφυλιού Μοσχάτο Αμβούργου, που καλλιεργείται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στη Θεσσαλία.

Λαμπερό στην όψη, με έντονη αρωματική μύτη με φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών όπως περγαμόντο και νεράντζι, λευκόσαρκων φρούτων όπως μαρμελάδα ροδάκινο και αποξηραμένο βερίκοκο, ανθικά αρώματα τριαντάφυλλου και βοτανικές νύξεις δυόσμου.

Στο στόμα, χαρακτηρίζεται από απαλό αλκοόλ, λιπαρό σώμα, γεύση γλασαρισμένου κουμκουάτ, αποξηραμένου βερύκοκου και μέντας. Μακρά κομψή επίγευση τριαντάφυλλου.

Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας το καθιστά ιδανικό για κατανάλωση χωρίς συνοδεία φαγητού αλλά και ως ποτό βάσης σε premium cocktails. Παντρεύεται όμορφα με αρωματικά, πικάντικα επιδόρπια.

ΤΣΙΛΙΛΗΣ - ΤΣΙΠΟΥΡΟ - DARK CAVE

Το παλαιωμένο τσίπουρο της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας.

Αποστάζεται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες μέσω μιας αργής, υπομονετικής διαδικασίας για να διατηρηθούν και αναδειχθούν τα φρέσκα και γλυκά αρώματα.

Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου, πικάντικα αρώματα όπως βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο, σε συνδυασμό με ένα ρωμαλέο αλλά μαλακό σώμα, απαλό τελείωμα και φινετσάτη αρωματική επίγευση.

Για να απολαύσετε το δυναμικό, πολύπλοκο χαρακτήρα του καταναλώστε το μόνο του ή με την προσθήκη λίγου πάγου.

ΨΥΧΗΣ - ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Το λικέρ Μαστίχα Ψυχής παρασκευάζεται από απόσταξη φυσικής μαστίχας με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Είναι το κατάλληλο απεριτίφ και πίνεται ευχάριστα παγωμένο.

ΨΥΧΗΣ - ΟΥΖΟ ΡΕΜΠΙΚΟ

Πήρε το όνομά του από τον παραδοσιακό χάλκινο αποστακτήρα, όπως αυτός ονομάζεται στη Χιώτικη διάλεκτο. Καθαρό και πλούσιο άρωμα γλυκάνισου στη μύτη. Στόμα στρογγυλό κι ισορροπημένο, με φινέτσα και πικάντικη επίγευση. Συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά, τηγανητά μεζεδάκια, καπνιστά και παστά ψαράκια.

ΟΥΖΟ ΠΙΤΣΙΛΑΔΗ

Προέρχεται απ΄ το Πλωμάρι Μυτιλήνης και αποτελεί ένα από τα πιο ποιοτικά ούζο στην Ελλάδα.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΗΔΩΝΙΚΟ

Απόσταγμα από το οινοποιείο Κώστα Λαζαρίδη στη Δράμα. Διαθέτει πλούσιο άρωμα και σπάνια γεύση, αποτέλεσμα πολλαπλής απόσταξης από διαλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών.