ΚΡΑΣΙ - ΕΠΙΔΟΡΠΙΟΙ
Ελλάδα:

ΚΤΗΜΑ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ - ΕΜILIA

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Λιάτικο.

Το λιάσιμο των σταφυλιών για 6 - 8 ημέρες και ο ξεχωριστός τρόπος οινοποίησης και η παραμονή του κρασιού για 60 μήνες σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια που προσδίδουν μια πλήρη γεύση με χαρακτηριστικά αρώματα σταφίδας, βανίλιας που ακολουθούνται από αρώματα καραμέλας και σοκολάτας. Τα ζάχαρα βρίσκονται σε άριστη ισορροπία με την οξύτητα για ένα ευχάριστο τελείωμα με μακρά επίγευση. Συνοδεύει γλυκά με μαύρη σοκολάτα και φουντούκι, τάρτες φρούτων, παγωτό και ξηρούς καρπούς.

ΚΤΗΜΑ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ - ΛΙΑΣΤΟΣ

Ποικιλία: λιάτικο.

Αναδεικνύει αρώματα σοκολάτας και αποξηραμένων φρούτων. Συνοδεύει επιδόρπια, φρούτα, παγωτό, γλυκά ή μόνο του σαν απεριτίφ.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Παλαιώνει για 15 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Αναδεικνύει αρώματα σοκολάτας και αποξηραμένων φρούτων.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Επιδόρπια, φρούτα, παγωτό, γλυκά ή μόνο του σαν απεριτίφ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ Στους 8 - 10C.

ΚΤΗΜΑ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ - Castelanos Λευκό

Εσοδείας: 2013

Vol. 12%

500ml

Γλυκύς οίνος

Η γλυκία εκδοχή του Μοσχάτου Σπίνας συγκεντρώνει συμπυκνωμένα όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ευγενούς ποικιλίας. Ντελικάτη, ανθική μύτη και πλούσιο στόμα με αρώματα μπανάνας και περγαμόντου και ένα υπέροχο μελένιο φινάλε. Θα ταιριάξει ιδανικά με πλατό φρούτων και τυριών, επιδόρπια κρέμας και τάρτες φρούτων.

ΚΤΗΜΑ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ - Castelanos Eρυθρό

Εσοδείας: 2013

Vol. 12%

500ml

Γλυκύς οίνος

Το ευγενές syrah συναντά το κρητικό Κοτσιφάλι δημιουργώντας ένα γλυκό χαρμάνι, που ξαφνιάζει ευχάριστα. Πλούσια και περίπλοκη μύτη, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν και το καπνιστό ξύλο να κρατάει το ίσο. Στιβαρό και ελαφρώς τανικό στόμα με στρογγυλή δομή από την οποία δραπετεύουν με φρουτώδη ξεσπάσματα ώριμα κεράσια και βύσσινα. Συνοδεύει ώριμα τυριά, ροκφόρ, ξηρούς καρπούς και φυσικά σοκολάτες.

ΣΗΤΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΟΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΥΣ

Από την κρητική ποικιλία Λιάτικο, που καλλιεργείται στην περιοχή της Σητείας, ο έμπειρος οινολόγος Γιάννης Οικονόμου δημιουργεί ένα ιδιαίτερο γλυκό κρασί. Έχοντας παλαιώσει σε δρύινα βαρέλια, χαρακτηρίζεται από τα αρώματα σταφίδας και βατόμουρου με νότες μαρμελάδας. Απολαύστε το σαν επιδόρπιο κρασί στο τέλος ενός γεύματος.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ

Από λιαστά σταφύλια. Το πρώτο γλυκό λιαστό στην Κρήτη από την ποικιλία Κοτσιφάλι.

Ντουράκης - EUPHORIA

Τα σταφύλια της ποικιλίας Ρωμέικο απλώνονται στον ήλιο για 9 ημέρες, για μερική αποξήρανση. Ο παχύρρευστος χυμός αποδίδει έναν φυσικώς γλυκύ οίνο με εξαιρετική πυκνότητα αρωμάτων από λουλούδια και εσπεριδοειδή (νεράντζι, μανταρίνι, πράσινο λεμόνι, κίτρο), καραμέλας βουτύρου και μελιού. Πλούσια, κομψή γεύση, μεταξένια γλύκα στο στόμα και με καλή ισορροπία γλύκας-οξύτητας.

ΜΠΟΥΤΑΡΗ - VIΝSANTO

Χαρακτηριστικό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα που το αποκτά από το «λιάσιμο» των σταφυλιών και την πολύχρονη παραμονή στο βαρέλι. Έντονο, πολύπλοκο άρωμα με κυρίαρχο το χαρακτήρα της παλαίωσης. Μας φέρνει στο μυαλό μέλι, fruits glaces, σταφίδες και μπαχαρικά. Με πλούσια γεύση και εξαιρετική ισορροπία, λόγω της οξύτητας του Ασύρτικου. Ιδιαίτερα μακριά αρωματική επίγευση.Σερβίρεται ως απεριτίφ, άξιος συνοδός με πιάτα φρούτων, τάρτες, παγωτά, γλυκά αλλά και γλυκά ορεκτικά, όπως σύκα ξερά με σάλτσα vinsanto, αυγοκαλάμαρα, foi gras, μπακλαβά, creme brulee. Δυνατά τυριά όπως ροκφόρ και cheddar.

ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ - VINSANTO MEZZO

Το Vinsanto Mezzo είναι ουσιαστικά ένα Vinsanto πιο βραχείας παλαίωσης, από σταφύλι που έχει λιαστεί για μικρότερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ένα κρασί με ελαφρύτερη αρωματική και γευστική εικόνα. Παράγεται από 80% Ασύρτικο, 10% Αηδάνι, 10% Αθήρι . Μελί χρώμα. Αρώματα σοκολάτας, καφέ, ξηρών καρπών και ξηρών φρούτων. Μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως απεριτίφ ή με γλυκά με βάση το κακάο και τη σοκολάτα.

Πορτογαλία:

Taylor's Tawny 30 years old

διαθέτει απίστευτη διάρκεια στο στόμα με νότες καραμέλας.

Taylor's Tawny 40 year old

αρώματα καραμέλας, φουντουκιού. Η πυκνότητα σε αυτό το πόρτο παράγει ένα κρασί με απίστευτη διάρκεια που ρέει στο στόμα.