ΚΡΑΣΙ - ΛΕΥΚΑ

ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ - ΔΙΑΜΑΝΤΡΟΠΕΤΡΑ, Βιδιανό-Ασύρτικο

Χρυσοκίτρινο χρώμα. Αρώματα φρέσκων και αποξηραμέων φρούτων. Εξαιρετικά πλούσιο στόμα με δροσερή οξύτητα και μακρά επίγευση.

ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ - ΒΙΔΙΑΝΟ

Βιδιανό. Τα σταφύλια της συγκεκριμένης ποικιλίας δίνουν ένα κρασί με κρυστάλλινο αχυροκίτρινο χρώμα και πολύπλοκο άρωμα στη μύτη, με αρώματα κυρίως εσπεριδοειδών, όπως περγαμόντο, αλλά και οσμές από αχλάδι, μπανάνα και πεπόνι. Στο στόμα έχουμε ένα γευστικό και λιπαρό κρασί με ιδιαίτερη οξύτητα, που το κάνει να αποτελεί εξαίσιο συνοδευτικό πληθώρας εδεσμάτων και φαγητών. Συνοδεύει τέλεια θαλασσινά, πουλερικά, καθώς και διάφορα ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες.

ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ - ΠΡΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ : Malvasia di Candia Aromatica 50%-Chardonnay 50%. Tα σταφύλια των δύο αυτών ποικιλιών συνδυάζουν τις αρετές τους και δίνουν ένα ευχάριστο και ισορροπημένο κρασί. Πολύπλοκο άρωμα στη μύτη, με τα αρώματα του ανανά, της μπανάνας και του λεμονανθού να είναι εμφανή. Συνοδεύει τέλεια θαλασσινά, πουλερικά και φρούτα. Καταναλώνεται στους 10-12 C.

ΚΤΗΜΑ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ - EMPHASIS Πλυτό-Sauvignon Blanc

Χρυσαφί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες πολύπλοκη μύτη με φρουτώδη χαρακτήρα και μίξεις εσπεριδοειδών, στόμα πλούσιο, γεμάτο με αρμονικό δέσιμο οξύτητας- αλκοόλης.

ΚΤΗΜΑ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ - ΕΝΣΤΙΚΤΟ

Ποικιλία: Chardonnay, Βιδιανό. Απαλό κίτρινο χρώμα, μύτη με καλή ένταση όπου επικρατούν αρώματα από φρέσκα κίτρινα φρούτα, λεμόνι και βανίλια. Πλούσιο σώμα, λιπαρό, με αρμονία και νόστιμη, αρωματική επίγευση. Ωρίμανση 4 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Συνοδεύει ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, με ριζότο λαχανικών και τυριών, με πουλερικά. Επιδέχεται παλαίωση.

ΚΤΗΜΑ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ - ΨΙΘΥΡΟΣ

Ποικιλία: Μοσχάτο Σπίνας. Η οινοποίηση γίνεται με την μέθοδο της προζυμωτικής εκχύλισης και ακολουθεί ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία. Ωριμάζει για 4 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ισορροπία στο στόμα με επίμονη επίγευση. Συνοδεύει πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, φαγητά φούρνου και λευκά κρέατα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - ΘΕΩΝ ΔΩΡΑ - ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

Από τις παραδοσιακές κρητικές ποικιλίες βηλάνα, βιδιανό και θραψαθήρι, με λαμπερό χρώμα, αρώματα φρούτων και πλούσιο σώμα.

ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΙΔΑΙΑ ΓΗ Βηλάνα

Κιτρινοπράσινο χρώμα, ζωηρό, με λεπτό αρωματικό χαρακτήρα, γευστικά πολύπλοκο και κομψό, με μακρά αρωματική επίγευση.

ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ - OCEAN Θραψαθήρι

Φρέσκος πολύπλοκος αρωματικός χαρακτήρας φρούτων και εξαιρετική γευστική ισορροπία με μακρά ζωηρή επίγευση.

ΚΤΗΜΑ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ - ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ

Ποικιλία: Μοσχάτο Σπίνας. Λευκοκίτρινο και διαυγές χρώμα, έντονα ανθικά αρώματα γιασεμιού, βερίκοκου και πεπονιού, σε φόντο καλοκαιρινής βροχής. Μαλακό στο στόμα αλλά επίμονο, δημιουργεί την προσδοκία της επόμενης γουλιάς. Η διακριτική του οξύτητα σε συνδυασμό με τον αρωματικό του χαρακτήρα, τιθασεύει με ευκολία τις οινικά δύστροπες εξωτικές κουζίνες. Η σπανιότατη αυτή ποικιλία θα συνοδεύσει με ιδιαίτερο τρόπο χοιρινές μπριζόλες, χορτόπιτες, φέτα, αγκινάρες και ριζότα.

ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ - ΠΛΥΤΟ

100% πλυτό. Χρώμα αχυροκίτρινο. Αρώματα σύνθετα με ένταση και ποιότητα. ¶ριστη γευστική ισορροπία. Συνδυάζεται με όλα τα θαλασσινά, μεγάλη ποικιλία τυριών και λευκά κρέατα.

ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ 'NOSTOS' ΛΕΥΚΟ

Παράγεται από την ποικιλία Roussanne, χρώμα απαλό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες, λαμπερό. ¶ρωμα ώριμο, λευκών φρούτων, αποξηραμένων λουλουδιών, βανίλιας και βουτύρου. Μακρά επίγευση βανίλιας, μελιού και απαλού ξύλου. Συνδυάζεται με ψάρια και πουλερικά σε συνδυασμό με λευκές παρασκευές.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΑΔΟΣ - GREAT HAWK Βιδιανό

Πολύπλοκα αρώματα φρούτων καθώς επίσης και νότες μεταλλικότητας συμπληρώνουν το μπουκέτο του κρασιού. Στο στόμα διακρίνεται η κρεμώδης σύστασή του, η μεταλλικότητα του κρασιού καθώς επίσης και η ισορροπημένη οξύτητα. Η επίγευση είναι έντονη με μεγάλη διάρκεια.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΑΔΟΣ - GREAT HAWK Μοσχάτο Σπίνας-Βιδιανό

Πολύπλοκο άρωμα λουλουδιών και νότες εσπεριδοειδών συμπληρώνουν το μπουκέτο του κρασιού. Στο στόμα διακρίνεται η φρουτώδης γεύση του καθώς επίσης και η ισορροπημένη οξύτητά του. Η επίγευση είναι έντονη με μεγάλη διάρκεια.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΑΔΟΣ - RED NEST Sauvignon Blanc

¶ρωμα εξωτικών φρούτων, όπως ανανάς και passionfruit, συμπληρώνει το μπουκέτο του κρασιού. Στο στόμα διακρίνεται η πλούσια φρουτώδης γεύση του καθώς επίσης και η τραγανή οξύτητά του. Η επίγευση είναι έντονη με μεγάλη διάρκεια.

ΚΑΡΙΠΙΔΗ SAUVIGNON BLANC

Λαμπερό υποκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες .Σύνθετη αρωματική παλέτα όπου οι φυτικοί χαρακτήρες του σπαραγγιού και της πιπεριάς συνυπάρχουν με νότες ώριμων φρούτων . Πλούσιο στη γεύση διακρίνεται για τη δροσερή οξύτητα, τη λιπαρότητα, τη γευστική πολυπλοκότητα και την επίμονη φρουτώδη επίγευση. Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, λευκό κρέας και τυριά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο συνδυασμός του με γλυκόξινες σάλτσες.

ΚΑΡΙΠΙΔΗ SAUVIGNON BLANC FUME

Λαμπερό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες .Αρωματικά πολύπλοκο. Τα ποικιλιακά αρώματα ώριμων φρούτων (πεπόνι, ροδάκινο, κυδώνι) συνυπάρχουν αρμονικά με τους γλυκείς και πικάντικους χαρακτήρες που προσδίδει η ωρίμανση σε βαρέλι. Πλούσιο και λιπαρό στόμα, με δροσερή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί, ικανό για παλαίωση. Συνοδεύει λευκές λιπαρές παρασκευές θαλασσινά και κρεατικά.

ΚΑΡΙΠΙΔΗ CHARDONNAY

Λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα. Σύνθετη παλέτα αρωμάτων ώριμων φρούτων και εσπεριδοειδών (αχλάδι, μπανάνα, ανανά, μανταρίνι) σε φόντο από νότες μελιού, βανίλιας και καπνού του δρύινου βαρελιού. Λιπαρό και ισορροπημένο στο στόμα με μεγάλο όγκο και επίγευση, ικανό για παλαίωση. Ταιριάζει με λευκές ελαφριές παρασκευές, κρεάτων και θαλασσινών, αλλά και με λιπαρές αρωματικές σάλτσες που συνδυάζουν κρέμα γάλακτος και αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ

Ο φρουτώδης χαρακτήρας του Chardonnay με ανανά, μπανάνα, μήλο και αχλάδι παντρεύεται μοναδικά με τους πιο ώριμους χαρακτήρες του ροδάκινου, βερίκοκου και πορτοκαλιού της Μαλαγουζιάς . Η οξύτητα του Chardonnay ισορροπεί από την πιο μαλακή και ευχάριστη στο στόμα Μαλαγουζιά. Μία εύθραυστη ισορροπία που δημιουργεί ένα καλοζυγισμένο και ντελικάτο κρασί. Συνδυάζεται με λιπαρές αρωματικές παρασκευές θαλασσινών και λευκών κρεάτων.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ - VIOGNER

Αρώματα των λευκόσαρκων φρούτων και των λουλουδιών κάνουν τη μύτη ακαταμάχητη. Στο στόμα είναι κρεμώδες, με μέτρια οξύτητα, πλούσιο, με ζουμερά ώριμα φρούτα και το καινούριο βαρέλι ίσα που να ακούγεται.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΥ - ΣΧΙΝΟΠΕΥΚΟ ΡΕΤΣΙΝΑ ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ, Σαββατιανό

Διακριτική μύτη με τα φρουτένια αρώματα,άνθος λεμονιάς και κίτρο αλλά και πράσινο πιπέρι συμπληρώνονται από τις ανεπαίσθητες νύξεις πευκοβελόνας.Στο στόμα καλού όγκου σώμα με απόλυτα εξισορροπητική οξύτητα,ενώ η πικάντικη αίσθηση της ρητίνης παραμένει στο στόμα για ώρα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ

Η μύτη είναι μέτρια σε αρωματική ένταση, με φρούτο το οποίο φλερτάρει με τον τροπικό χαρακτήρα και ανθικές νύξεις. Στο στόμα είναι ξηρό, με ήπια οξύτητα και συνολικά καλά ισορροπημένο. Επίγευση μεσαία σε διάρκεια, πολύ φρουτώδης και ευχάριστη.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΒΑΡΕΛΙ

Ώριμα, μελωμένα λευκόσαρκα φρούτα κυριαρχούν στη μύτη με το ροδάκινο και το αχλάδι να ξεχωρίζουν. Στο στόμα πλούσιο, γεμάτο, με λιπαρή αίσθηση και απόλυτα εξισορροπητική οξύτητα που χαρίζει νεύρο, ενώ στο τέλος έχουμε μια μακράς διάρκειας επίγευση με υποψία πικραμύγδαλου.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΥ - ΚΛΕΦΤΕΣ (ΒΙΟ) Σαββατιανό(χωρίς θειώδη)

Στη μύτη έχουμε αρώματα ώριμων λευκόσαρκων φρούτων. Στο στόμα ισορροπημένη οξύτητα και τέλος μακρά επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΥ - ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Καθαρό μέτριας έντασης λεμονί, με αρωματική ένταση στη μύτη που φέρνει στο μυαλό άνθη λευκά όπως γιασεμί, σταφύλι και κάποιες φυτικές νύξεις. Στο στόμα είναι ξηρό, η οξύτητα πατάει καλά στο ποικιλιακό φρούτο, χαρίζοντας ισορροπία ενώ το σώμα είναι μέτριο με τη χαρακτηριστική στρογγυλάδα που χαρίζει η ποικιλία. Επίγευση ξεκάθαρη, και φρουτώδης. 

ΜΑΡΚΟΥ WINE EXPRESSIONS TREBBIANO

Χρώμα λευκοκίτρινο, μεγάλη αρωματική ένταση αποτελούμενη από σύνθετα αρώματα λευκών φρούτων. Γεύση δροσερή και τραγανή με μακρά επίγευση. Συνδυάζεται με θαλασσινά, πουλερικά και τυριά.

ΚΤΗΜΑ ΛΥΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΛΟΙΝΟΣ

Sauvignon Blanc 100%

Χρώμα λαμπερό, κιτρινοπράσινο, με εντυπωσιακά αρώματα αχλαδιού και εσπεριδοειδών και νότες ώριμων φρούτων, όπως μάνγκο και πεπόνι. Στο στόμα κυριαρχεί η φρεσκάδα της οξύτητας με φρουτώδη επίγευση. Τσιπούρα αλανιάρα στα κάρβουνα, σαγανάκια θαλασσινών, οστρακοειδή.

ΚΤΗΜΑ ΛΥΚΟΣ - ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Οίνος με κιτρινοπράσινο λαμπερό χρώμα και έντονα πολύπλοκα αρώματα εσπεριδοειδών, ανανά, βερύκοκου και ροδάκινου. Δροσερό, με ευχάριστη οξύτητα, εξαιρετική ισορροπία στη γεύση και διάρκεια στην επίγευση.

Συνδυάζεται με πλατό θαλασσινών, όπως αστακομακαρονάδα, τσιπούρα αλανιάρα στα κάρβουνα και καλαμάρι ψητό. Ριζότο λαχανικών, κοτόπουλο λεμονάτο, ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες. Πίνεται στους 10°C.

ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΟ

Βιολογικός οίνος από σταφύλια των ελληνικών ποικιλιών Μαλαγουζιάς και Ασύρτικου.

Η προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών και η αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες δίνουν έναν οίνο με λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα, φρέσκα αρώματα ανανά, μάνγκο, μανταρινιού και ροδάκινου, διακριτική παρουσία μπισκότου και νύξεις φρέσκου δυόσμου.Στο στόμα χαρακτηρίζεται από δροσερή οξύτητα, στρογγυλό σώμα,γεύσεις φρέσκων φρούτων και μακρά βοτανική επίγευση.

Συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά, δροσερές σαλάτες, λευκά κρέατα, αλλά πίνεται και μόνο του ή με τη συνοδεία φρούτων.

OINOΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΛΙΛΗΣ - ΒΙΑΝCO NERO ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ

To λευκό, ξηρό κρασί της γκάμας παράγεται από σταφύλια των ποικιλιών Sauvignon Blanc, Chardonnay και Ασύρτικο. Χαρακτηρίζεται από φρουτώδη αρώματα ροδάκινου, λεμονιού και μάνγκο και ανθικά αρώματα λεμονανθών.

Στο στόμα έχει δροσερή οξύτητα, ισορροπημένο αλκοόλ, στρογγυλό στόμα, γεύση τροπικών φρούτων και ελαφριά επίγευση πράσινου τσαγιού.

Καταναλώνεται ευχάριστα, με συνοδεία θαλασσινών και λευκών κρεάτων καθώς και μόνο του ή με φρούτα.

OINOΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΛΙΛΗΣ - ΘΕΟΠΕΤΡΑ VERMENTINO

Λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα, φρουτώδη αρώματα lime και lychee και βοτανικές αρώματα τίλιου και λουίζας. Στο στόμα, εκφραστικό με δροσερή οξύτητα, στρογγυλό στόμα και πολύπλοκη επίγευση βοτάνων.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ - TRAMINER Gewurztraminer

Στη μύτη έχει έναν μπαχαρώδη χαρακτήρα που συμπληρώνεται απο αρώματα τριαντάφυλλου, πιπερόριζας, νεκταρινιού. Στο στόμα ημίξηρο, γεμάτο με ευχάριστη οξύτητα και μακρά επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ - PRIMUS ZITSA Ντεμπίνα

Μύτη στην οποία διακρίνονται κομψά αρώματα πράσινων φρέσκων φρούτων όπως μήλο και αχλάδι, κίτρινα φρούτα και άνθη. Στόμα κομψότατο, χωρίς υπερβολές, με κάποια επίπεδα πολυπλοκότητας, αλλά κυρίως έμφαση στη φρεσκάδα του φρούτου, στην τραγανή οξύτητα και το ελαφρύ σώμα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ - AΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ Μαλαγουζιά-Ντεμπίνα

Στη μύτη αρώματα από φρέσκο ροδάκινο, ανανά, μάνγκο, πεπόνι, κίτρο και νότες τσαγιού βανίλια. Στο στόμα πλούσιο και μεστό με ισορροπημένη οξύτητα και πιο έντονα τα αρώματα του στο στόμα, ενώ τέλος στην επίγευση νότες τσαγιού βανίλια και διάρκεια.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ - DEBINA, Ντεμπίνα

Αρώματα πράσινων φρούτων όπως είναι το αχλάδι και το πράσινο μήλο, μαζί με εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι και λευκά λουλούδια. Το στόμα είναι σχεδόν ξηρό, με δροσερή οξύτητα, ελαφρύ σώμα και αφρισμό ήπιο και πλήρως αναζωογονητικό. 

ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ - ΠΕΛΟΠ/ΣΟΣ ΟΠΑΠ Μαντινεία

Οίνος ονομασίας προέλευσης Μαντινεία φτιαγμένος από Μοσχοφίλερο. Χρώμα ελαφρώς κίτρινο με αρώματα λεμονανθέων και εσπεριδοειδών. Στόμα με φρεσκάδα και έντονη οξύτητα. Ταιριάζει με λευκές σχετικά αρωματικές παρασκευές, αλμυρές αλλά και γλυκόξινες γεύσεις.

ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ - ΠΕΛΟΠ/ΣΟΣ Μαρμαριάς

Οίνος που παράγεται από την ποικιλία Chardonnay. Χρώμα χρυσαφί, μύτη με καβουρδισμένα αρώματα δρυός που έρχονται σε αντιδιάσταση με τα ποικιλιακά εκείνα που θυμίζουν εσπεριδοειδή και πεπόνι. Στόμα πλούσιο λιπαρό με πολύ καλή ισορροπία. Ταιριάζει αρμονικά με λευκές ελαφριές παρασκευές, κρεάτων και θαλασσινών, αλλά και με λιπαρές αρωματικές σάλτσες που συνδυάζουν κρέμα γάλακτος και αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά.

ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ - ΠΕΛΠ/ΣΟΣ Μελισσόπετρα

Οίνος παραγόμενος από τη διεθνή ποικιλία Gewurztraminer. Χρυσό χρώμα με έντονο και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει εξωτικά φρούτα, άνθη και μπαχαρικά. Η γεύση του είναι ισορροπημένη και πλούσια, με καθοριστικό της στοιχείο μια ευχάριστη δροσιστική οξύτητα. Συνδυάζεται με αρωματικές και γλυκόξινες παρασκευές.

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ - ΑΡΜΥΡΑ

100% Chardonnay

Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με αρκετές πραινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς και νύξεις λεμονιού. Αρώματα βούτυρου, κόρας ψωμιού και καραμέλας ακολουθούν. Το στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό ισσοροπημένο λόγω της τραγανής οξύτητας και τα αρώμνατα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη.

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ - VIOGNIER ECLECTIQUE

Το χρώμα είναι χρυσαφί-αχυρένιο με λαμπερές ανταύγειες. Στη μύτη έχει μεγάλη πολυπλοκότητα και κομψότητα εκφράζοντας τον ποικιλιακό χαρακτήρα. Αναδεικνύει αρώματα ώριμου ροδάκινου, ανθέων πορτοκαλιού και φλούδας εσπεριδοειδών μαζί με τροπικά φρούτα. Τα αρώματα του γαλλικού ξύλου υψηλής ποιότητας - βανίλια και ξηροί καρποί - είναι άριστα ενσωματωμένα στο κρασί συνθέτοντας ένα πλούσιο bouquet αρωμάτων ενώ η οσμή της κόρας ψωμιού υποδηλώνει την επαφή με τις οινολάσπες. Στο στόμα είναι γεμάτο, με εξαιρετική δομή και τραγανή οξύτητα. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης και η επίγευση έχει ένταση και τεράστια πολυπλοκότητα προσφέροντας την αίσθηση ότι θα διαρκέσει για πάντα.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ

Ποικιλία: Μαλαγουζιά

Η οικογένεια Παναγιωτόπουλου καλλιεργεί τα αμπέλια της σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Η Μαλαγουζιά Παναγιωτόπουλος, εμφιαλωμένη με stelvin, στην γεμάτη φρεσκάδα μύτη της προσφέρει ζωηρά αρώματα ροδάκινου, ανανά, γλυκολέμονου, νότες λευκών λουλουδιών και ανεπαίσθητο άγγιγμα εστραγκόν. Στον ουρανίσκο ο funky χαρακτήρας του εκφράζεται με φρέσκα ζουμερά φρούτα, δροσιστική οξύτητα και μια αμυδρή αίσθηση γλυκύτητας που βοηθούν στην πολύ καλή ισορροπία του.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 50% Φιλέρι, 50% Ροδίτης

Λαμπερό χρώμα, αρώματα φρούτων και αγριολούλουδων, ευχάριστη γεύση και δροσερή επίγευση. Ταιριάζει:Χοιρινά, πουλερικά αλλα και ψάρια και οστρακοειδή.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - CHARDONNAY

Ένα κρασί, ωριμασμένο σε δρύινα βαρέλια, με έντονο χρώμα, αρώματα βανίλιας, μήλου και αχλαδιού, πλούσιο στόμα και χαρακτηριστική επίγευση. 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΙΓΑΣ - CHARDONNAY

Ένα φρέσκο πρασινοκίτρινο και διαυγές κρασί με έντονα τα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων απαλό στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΙΓΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΒLANC DE NOIR

Με εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα, φρουτώδη διάθεση και πλούσια αρώματα τριαντάφυλλου και κίτρινων φρούτων. Στόμα μεστό και ευχάριστη μετάγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΙΓΑΣ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΜΠΕΛΟΣ Chardonnay- Sauvignon Blanc

Πρασινοκίτρινο, διαυγές, με έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων σε συνδυασμό με φυσικές νότες. Στόμα πλούσιο με λιπαρά στοιχεία που ισορροπούν με την οξύτητα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΙΓΑΣ - CHARDONNAY BAΡΕΛΙ

 Το χρώμα του είναι ζωηρό, λαμπερό, χρυσοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. ¶ρωμά κομψό και σύνθετο με νότες ξύλου και λουλουδιών. Γεύση γεμάτη, δροσερή και σαρκώδης. Επίγευση μεγάλης διάρκειας.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ - MOSAIC Ροδίτης-Ξινόμαυρο- Sauvignon Blanc

Το άρωμά του σύνθετο , φρουτώδες με νότες εσπεριδοειδών.Στο στόμα είναι ελαφρύ, δροσερό με ελαφρά φρουτώδη επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ - ΟΡΟΣΗΜΟ Ροδίτης-Ξινόμαυρο

Το άρωμα είναι σύνθετο με κυρίαρχα τα φρούτα όπως πράσινο μήλο, αχλάδι, μπανάνα, που συμπληρώνονται με αρώματα εσπεριδοειδών.Στο στόμα κυριαρχεί η φρουτώδης αίσθηση, που πλαισιώνεται από μια ισορροπημένη οξύτητα.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ - SAUVIGNON BLANC-AΣΥΡΤΙΚΟ

Στο άρωμά του που είναι σύνθετο κυριαρχούν τα τροπικά φρούτα και νότες φυτικών αρωμάτων όπως πιπεριάς και εσπεριδοειδών.Στο στόμα είναι πληθωρικό, με δροσιστική οξύτητα και αρωματική επίγευση.

ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ - ΛΑΓΑΡΑ Ροδίτης-Ασύρτικο-Sauvignon Blanc

Εκρηκτική μύτη γεμάτη φρούτο. Εξωτικός ανανάς και μπανάνα,άγουρο ροδάκινο και κουμκουάτ. Έντονη φυτική αίσθηση με εκφράσεις γρασιδιού, νύξεις ζύμη.Στόμα έντονο, ξηρό, με αισθητά δροσιστική οξύτητα και πλούσιο γευστικό χαρακτήρα που ακολουθεί τη μύτη. Η επίγευση αφήνει φρουτένια αίσθηση στο στόμα που διαρκεί.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ - ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ (ΒΙΟ)

Μύτη που συνδυάζει ανοιξιάτικα άνθη με φασκόμηλο, μαντζουράνα και βότανα του βουνού. Στο στόμα, η ισορροπία είναι η λέξη-κλειδί: η φρεσκάδα βαδίζει χέρι-χέρι με τον πλούτο.

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ - CHARDONNAY (ΒΙΟ)

Chardonnay φρέσκου χαρακτήρα με φρεσκοκομμένων εσπεριδοειδών. Η σύντομη παραμονή στο δρύινο βαρέλι του χάρισε λιπαρότητα, ενώ η οξύτητα κρατά τις ισορροπίες. Μακρύ τελείωμα σε αρωματικό υπόβαθρο γλυκών φρούτων.

ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Τα σταφύλια για το συγκεκριμένο Ασύρτικο επιλέγονται από αμπελώνες κατά μέσο όρο 150 ετών.Χρώμα κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Καλής έντασης λεπτά, ευγενικά και σχετικά σύνθετα αρώματα που θυμίζουν ορυκτά, ανθούς λεμονιάς και εσπεριδοειδή. Γεμάτη γεύση, στρογγυλή, με τραγανή και σπινθηροβόλα οξύτητα που του χαρίζει νεύρο και καλή επίγευση. Συνοδεύει αρμονικά μια πλειάδα εδεσμάτων. Σας συνιστούμε αρνάκι στα κληματόφυλλα ή ψάρι αλά σπετσιώτα. Επίσης σαντορινιές νοστιμιές όπως φάβα, χλωρό τυρί και ντοματοκεφτέδες.

ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ - ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ ΒΑΡΕΛΙ

Ποικιλία: Ασύρτικο. Χρυσοπράσινο χρώμα. Καλής έντασης, πολύπλοκα φινετσάτα αρώματα ξηρών καβουρδισμένων καρπών, κηρήθρας, βουτύρου, ξύλου, κίτρινων φρούτων και με την πάροδο της ώρας, κυδωνιού. Αίσθηση ξύλου βανίλιας και λιβάνου ντύνουν το φρούτο του Ασύρτικου, ενώ το 'στόμα' του είναι στρογγυλό, σχεδόν λιπαρό Πληθωρικό στόμα, φρούτο και βαρέλι σε αρμονία, με άρτια γευστική ισορροπία και πολύ καλή επίγευση. Συνοδεύει ψάρια με σάλτσα, πουλερικά και άσπρα κρέατα. Ώριμα σκληρά και καπνιστά τυριά.

ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΙ

Παράγεται από την ποικιλία Ασύρτικο, χρώμα κίτρινο λαμπερό. ¶ρωμα εσπεριδοειδών, έντονη μεταλλικότητα χαρακτηριστικό των κρασιών της Σαντορίνης χάρις του ηφαιστιογενούς εδάφους. Πολύ ενδιαφέρουσα οξύτητα και ισορροπία στο στόμα μεταξύ του ξύλου και των αρωμάτων της ποικιλίας. Συνδυάζεται άριστα με θαλασσινά σε απλές ή ακόμα και σε πιο σύνθετες παρασκευές.

DOMAINE OTT - OTT BLANC DE BLANCS, Semillon-Rolle

Νύξεις τροπικών φρούτων στη μύτη όπως άγουρος ανανάς και mango, εσπεριδοειδή και διάχυτες ανθικές νότες που θυμίζουν λευκά λουλούδια. Σχεδόν ξηρό στο στόμα, με την απαραίτητη οξύτητα να τσιμπάει λίγο. Επίγευση που σου αφήνει μια ορυκτή αίσθηση.

JOSEPH DROUHIN - LAFORET BOURGOGNE Chardonnay

Στη μύτη ένα μπουκέτο από αρώματα εσπεριδοειδών,στη συνέχεια βρίσκουμε το μέλι και τη βανίλια. Στο στόμα, είναι γεμάτο, αυθόρμητο, εντυπωσιακό με μακρά επίγευση.

JOSEPH DROUHIN - POUILLY FUISSE Chardonnay

Aρώματα πράσινου μήλου, φουντούκι και ψημένο αμύγδαλο στη μύτη. Ισορροποιημενο και με μακρά επίγευση στο στομα.

JOSEPH DROUHIN - CHABLIS Chardonnay

Ένα ξηρό και φρουτώδες κρασί, εύκολο να πιει. Πολύ φρέσκα αρώματα που θυμίζουν εσπεριδοειδή.Στο στόμα, ξηρό και φρουτώδες, με μεταλλικές νότες. Ευχάριστη και μακρά επίγευση

DELAS FRERES - DELAS VIOGNER

Αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου και μαρμελάδας εσπεριδοειδών. Στο στόμα είναι ταυτόχρονα απαλό και δροσερό με νότες μπαχαρικών.

CLAVOILLON - Puligny-Montrachet Le Clavoillon

Εξευγενισμένα αρώματα από λευκό ροδάκινο, μπαχαρικά και μέταλλα. Υψηλό σε οξύτητα, με γεύσεις απο μήλο και πυρηνόκαρπα που συνεχίζουν και στην επίγευση.

VIU MANENT - SECRETO VIOGNER

Έχει μια μύτη που περιλαμβάνει εξωτικά και ώριμα φρούτα, πυρηνόκαρπα,ώριμα αχλάδια σε συνδυασμό με κάποιες νότες εσπεριδοειδών και λευκά λουλούδια. Το στόμα είναι στρογγυλό, φρουτώδες και φρέσκο, πολύ ισορροπημένο και καταλήγει σε μια επίμονη και ευχάριστη επίγευση.

VIU MANENT - SECRETO SAUVIGNON BLANC

Στη μύτη είναι πολύ φρέσκο, χαρακτηρίζεται από νότες εσπεριδοειδών, όπωςγκρέιπφρουτ, εξωτικά φρούτα, ανανά και φρούτα του πάθους. Ταυτόχρονα, είναι ένα λεπτό, εκφραστικό κρασί με μεταλλικό χαρακτήρα. Ο ουρανίσκος είναι φρουτώδες, φρέσκος και ογκώδες, με μια μακρά, παρατεταμένη επίγευση.

ESCAPADES - SAUVIGNON BLANC

Χαρακτηρίζεται από αρώματα πράσινης πιπεριάς, σπαραγγιού και εξωτικών φρούτων. Στο στόμα είναι ελαφρύ, ισορροπημένο και έχει φρουτώδη επίγευση με μεγάλη διάρκεια.

ΒΟTTEGA - PINOT GRIGIO

Δελεαστικό λουλουδάτο άρωμα με ένταση και επιμονή σπάνιο σε ένα Pinot Grigio.Στόμα με φρέσκαδα, με μια σταθερή δομή που οδηγεί σε μια παρατεταμένη επιγευση.